wordpress thema
wordpress thema

WordPress thema

Het eerste wat u moet doen wanneer wordpress heeft geïnstalleerd is het uitkiezen van een zogenaamd wordpress thema, wat goed bij u website past. Er zijn ontelbare thema`s beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

Lees het op de Internet Succes Formule hoe u dit snel kunt doen. 

Wat is een wordpress thema?

Een wordpress thema is als het ware de lay-out van uw website. Houdt er echter wel rekening mee dat als u een thema installeert het nog geen data bevat. Het voorbeeld van het thema wat u heeft gezien zal er dus heel anders uitzien dan wanneer u het thema heeft geïnstalleerd.

Wel  kunt u soms demo data importeren en dan zie u website er net zo uit als het voorbeeld. Hier ben ik echter geen voorstander van omdat je met het importeren van demo data veel data op de website krijgt die je weer moet verwijderen. Zo worden er pagina`s, berichten en foto`s op uw website gezet die u hoogstwaarschijnlijk weer gaat verwijderen.

Daarom vind ik het persoonlijk beter om gewoon vanaf scratch te starten en geen onnodige data op uw website te laden. .

Gratis of betaald wordpress thema?

Er zijn zowel gratis alswel betaalde WordPress thema`s beschikbaar ofwel wordpress themes.  Bovendien hebben de betaalde thema`s meestal ookk een beperkte gratis versie beschikbaar.

Gratis thema's zijn over het algemeen beperkter in de functionaliteit die beschikbaar is en u kunt minder punten aanpassen naar uw wensen. Om deze aan te passen om het exact zo te krijgen zoals u wilt zult u of verschillende plugins moeten installeren of CSS aanpassingen moeten maken. Aan de andere kant als u een eerste website gaat maken kan een gratis thema meer dan voldoende mogelijkheden bieden.

Betaalde thema`s hebben dus overr het algemeen meer functionalieit. De prjzen van verschillende thema`s lopen nogal uiteen, van $10 tot ongeveer $200. De gemiddelde prijs ligt ongeveer rond de $60.

Hier is het van belang erop te letten wat u krijgt voor deze prijs. Kunt u het thema slechts voor 1 website gebruiken of kunt u deze gebruiken voor meerdere websites.

Wat ik zelf gedaan heb is een licentie aangeschaft via Themegrill. Hierbij heb ik voor $149 de beschikking over 15 verschillende thema`s die ik onbeperkt kan gebruiken. Het aanschaffen van een enkel thema voor 1 website kost bij Themegrill $69. Bovendien krijg ik bij mijn aanschaf onbeperkt premium support en toegang tot alle nieuwe thema`s.

Zeer populaire en volgens henzelf de meest gebruikte thema`s zijn de elegant themes

Hier kan je kiezen voor een jaarlijks lidmaatschap wat je toegang geeft tot alle thema`s en plugins wat $89 kost of eenmalig $249 voor levenslang toegang tot alle 87 thema`s en alle plugins.

De prijs varieert nog wel eens maar als u deze op het juiste tijdstip aanschaft is het in mijn ogen een goede deal. Het is dan ook aan te bevelen eens naar deze thema`s te kijken.

Maak een overzicht van uw vereisten voordat u een thema aanschaft

.Voordat u een thema aanschaft is het van  belang alle punten op een rij te zetten die een must-have voor uw website  zijn. Bijvoorbeeld wilt u een webshop opzetten, dan is een thema compatibel met het uw shop systeem (bijvoorbeeld Woocommerce) een vereiste. Heeft u een restaurant of winkel en is internet marketing hier belangrijk,dan is waarschijnlijk Google Maps vereist. Of wilt u een thema dat het gemakkelijk maakt informatie te delen op de verschillende social media, wilt u slechts een zogenaamde one page website?  En zo zijn er nog vele andere zaken die voor u van belang zijn.

Op basis hiervan kunt u zoeken naar het thema wat het beste bij u past. U kunt ook contact opnemen met de eigenaar van het wordpress thema en vragen of het specifieke thema aan uw voorwaarden voldoet.

Waarop te letten bij het kiezen van een thema

Uiteraard zal elk thema wat u zoekt worden aangeprezen om zijn kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid etc. Het is daarom verstandig om de reviews van de gebruikers op te zoeken die the thema wat u in uw gedachten heeft gebruiken. Klopt het allemaal wel wat de uitgevers van het thema beweren?

Waar u op moet letten bij een wordpress thema hangt er vanaf waarvoor u de website wilt gaan gebruiken. Er zijn echter wel een aantal aspecten die voor iedereen van belang zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid.
  • Snelheid.
  • Is the thema responsive.
  • Is het WordPress thema customisable?

Een gebruiksvriendelijk thema bespaart ontzettend veel tijd wanneer u ermee aan de slag gaat. Moet u elke keer weer nalezen of uitzoeken hoe bepaalde zaken aan te passen, dat gaat u dit heel veel tijd, energie en frustratie kosten.

Snelheid is een van de belangrijkste zaken van een website. Een trage website zal u veel bezoekers kosten.aangezien mensen tegenwoordig snel wegklikken als het laden van een website te lang duurt. Bovendien heeft dit ook invloed op de ranking binnen Google. Trage websites krijgen een lagere waardering.

Het aantal mobiele internetgebruikers neemt nog steeds toe. Daarom is het van belang dat een website ook goed functioneert op een telefoon of tablet. Is dit niet zo dan zult u veel bezoekers mislopen. En bovendien is dit ook iets wat door Google wordt meegenomen bij het ranken van jouw website. Een goede responsive website, dus een website die op alle verschillende devices zoals laptop,, desktop, mobiel en telefoon goed functioneert helpt niet alleen uw gebruikers maar helpt ook bij het ranken van de website.

Wanneer u een wordpress thema heeft geïnstalleerd wilt u altijd zaken aanpassen aan uw wensen. Of het  nu om de kleurinstelling gaat, de plek op de website waar u specifieke content wilt publiceren. Er zijn ontelbare zaken die u wilt aanpassen aan uw wensen. een thema dat deze opties geeft is daarom raadzaam. Anders zult u aanpassingen moeten gaan maken in CSS waar u dan over de nodige kennis moet beschikken.

Installeren van een wordpress theme.

Dit is uitermate eenvoudig. U gaat simpelweg naar weergave -> thema`s en klikt dan bovenaan de pagina op “nieuwe toevoegen”. Door zoektermen op te geven in de zoekbalk kunt u de beschikbare thema`s doorzoeken.

Heeft u een thema gekocht, dan zult u deze waarschijnlijk moeten uploaden. Ook dit is uitermate eenvoudig. Door simpelweg te klikken  op thema uploaden kunt u het thema uploaden en installeren.

Na het installeren zult u alleen nog het thema moeten activeren.

Een wordpress thema heeft u met een paar kliks binnen een paar minuten geïnstalleerd. Zo wordt een website maken weel erg gemakkelijk. Ook in de video`a van Jacko Meijaard wordt dit allemaal erg goed uitgelegd. 

wordpress thema
wordpress thema
wordpress thema

Wordt u de nieuwe Enzo Knol? Kijk dan ook eens naar deze pagina over de internet succes gids.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *