Wat is SEO

Je komt het overal tegen, maar wat is SEO nu eigenlijk? SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Dus, hoe richt je jouw website of blog in zodat deze optimaal gevonden kan worden door zoekmachines zoals Google.

Google algoritme

Het Google algoritme bevat meer dan 200 verschillende factoren. En wat deze factoren zijn weet alleen Google. Er is ook geen absolute consensus over deze verschillende factoren. Er zijn zelfs experts die elkaar tegenspreken op bepaalde gebieden.

Om alle factoren die Google in beschouwing neemt te optimaliseren is onmogelijk. Daarom is het van belang om te focussen op de belangrijkste factoren. En dan bij voorkeur de factoren die jezelf kunt doen.

Wat echter wel vaststaat is dat Google meer en meer de user experience bovenaan zet. Bij het antwoorden van de vraag wat is SEO, kan je de user experience zeker niet negeren.

Zoekwoord analyse

Dit speelt mijns inziens een belangrijke rol. Het kiezen van de juiste zoekwoorden helpt enorm. Dit simpelweg omdat zoekwoorden met minder concurrentie veel makkelijker hoog in Google te krijgen zijn. Daarentegen zijn bepaalde zoekwoorden praktisch onmogelijk hoog in Google te krijgen zijn. Hoe goed je jouw SEO ook hebt opgezet. En uiteindelijk wil je een hoge positie behalen voor de door jouw gekozen zoekwoorden.

SEO experts

Er zijn talloze SEO experts op het internet te vinden. Er bestaat echter helaas nog geen officiƫle opleiding tot SEO expert. Daardoor is het lastig om te kiezen voor een juiste expert.

Mijns Inziens heb je echter ook geen SEO expert nodig. Met gezond verstand, kan je jezelf heel veel aanleren. En daarnaast zal je ook als je een SEO expert in de arm neemt nog heel veel zelf moeten doen.

Zo is de content van de website enorm belangrijk en misschien zelfs wel het allerbelangrijkste. En deze content zal je toch zelf moeten schrijven, of door een tekstschrijver laten doen.

Ook zijn er verschillende websites die je goed op weg kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld een gratis seo check uitvoeren. Met deze check krijg je genoeg handvatten waarmee je uit de weg kunt. En natuurlijk is er voor WordPress de SEO Yoast plugin wat een zeer waardevol hulpmiddel is.

Top 3 ranking factoren:

De volgende voorwaarden zijn van belang om er voor te zorgen dat SEO werkt:

  1. Goede content, van een goede lengte en goed geschreven.
  2. Linkbuilding. Links naar jouw website zijn onmisbaar om hoog in Google te komen.
  3. Een technisch goede en snelle website, zowel voor desktop of mobiel.

Dit zijn de 3 factoren die onmisbaar zijn en zeker op de langere tijd de basis zijn voor een hoge Google ranking. Daar zou ik persoonlijk dan ook de meeste tijd in stoppen.

Linkbuilding

Linkbuilding is hierbij het lastigste. Hoe krijg je het voor elkaar dat je links vanuit goede websites naar jouw website of blog krijgt? Een stukje online marketing van jouw website of blog is hierbij onmisbaar. Je moet er voor zorgen dat voor jou belangrijk partijen op de hoogte zijn van jouw website en hen ervan overtuigen dat zij een link naar jouw website gaan plaatsen. En dan liefst van pagina`s die relevant zijn voor jouw website.

Maar vergeet vooral niet de interne linkbuilding. Dit is super eenvoudig en geeft ook behoorlijk wat resultaat.

SEO begin er gewoon zelf mee

Samenvattend kan je in mijn opinie veel zaken die van belang zijn voor een goede SEO zelf uitvoeren Dit zou ik dan ook zeker doen voordat je iemand veel geld gaat betalen om dit voor jou te regelen.

Wil je toch iemand inschakelen, dan zou ik eens op sitedeals kijken. Naast linkbuilding kan je hier ook terecht voor SEO experts en over het algemeen zijn de tarieven zeer redelijk.

Wil je aan de slag en online geld gaan verdienen, dan is dit wel iets waar je zeker aandacht aan moet besteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *