Voor jezelf beginnen naast een baan

Veel mensen lopen met het idee rond om voor zichzelf te beginnen. Dit is echter een grote stap. Voor jezelf beginnen naast een baan is niet altijd even gemakkelijk, omdat je als je aan iets begint nu eenmaal tijd moet investeren. Aan de andere kant geeft het wel een stukje zekerheid van een vast inkomen.

Voor jezelf beginnen naast een baan, wat zijn de mogelijkheden?

Voor jezelf beginnen is een sprong in het diepe. Het starten als parttime ondernemer maakt de sprong iets minder groter. Maar onderschat dit niet Als je iets wilt opzetten zal je dit toch met volle overgave moeten doen om succesvol te zijn. Veel ZZP'ers maken ontzettend veel uren.

Fiscaal voordeel

Als je een eigen bedrijf start heb je recht op een aantal fiscale voordelen, indien je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Indien je meer dan 1.225 uur per jaar besteed aan jouw eigen onderneming, het zogenaamde urencriterium, dan heb je recht op zelfstandigenaftrek.

Als startende ondernemer heb je ook recht op de startersaftrek, indien je in de 5 voorafgaande jaren minimaal 1 jaar geen onderneming had. Wel moet je ook voldoen aan de criteria voor de zelfstandigenaftrek om hier aanspraak op te kunnen maken.

Wanneer je start naast je baan en ook nog in loondienst werkt zal het niet eenvoudig zijn om aan deze criteria te voldoen.

Een onderneming starten met weinig risico

Internet ondernemen is een van de mogelijkheden indien je een onderneming wilt starten maar geen groot risico wilt lopen. Met een zeer beperkte investering kan je al van start. Dit is voor mij de ideale start. Voor jezelf beginnen naast een baan, met geen tot weinig investering en risico.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een winkel of restaurant waarbij je direct fors moet investeren in een pand. Daarnaast heb je bij dit soort onderneming elke maand hoge vaste lasten die je moet terugverdienen.Ik verbaas me er zelf weleens over dat mensen dit soort investeringen doen en ben van mening dat er geen goed businessplan aan ten grondslag ligt.

Bij een internet onderneming heb je veelal geen bedrijfspand nodig Bovendien heb je naast je laptop geen investering in dure apparaten. Voor een webshop op basis van dropshipping heb je bijvoorbeeld niks anders nodig dan een laptop.

Een andere en zeer interessante mogelijk om voor jezelf te beginnen naast een vaste baan is affiliate marketing. Hier heb je ook praktisch geen investering voor nodig, anders dan tijd en energie. Bovendien kan je zelf bepalen hoeveel tijd je hier in wilt gaan stoppen.

De resultaten zullen natuurlijk wel grotendeels afhankelijk zijn van hoeveel tijd je hierin gaat investeren. Echter, als je met een kleine investering al resultaat kan behalen dan is het eenvoudig om het op te schalen. En zie je op een gegeven moment dat je zoveel gaat verdienen dan zou je jezelf er volledig op toe kunnen gaan leggen.

Dat is het mooie van een internet onderneming gebaseerd op affiliate marketing. Voor mij is dit dan ook de ideale manier om aan de slag te gaan als ondernemer Bovendien zul je zoveel leren over het online zaken doen dat zelfs als je na verloop van tijd iets anders gaat doen hier een groot voordeel van zult hebben.

Elke onderneming heeft een online business nodig!

Want inmiddels is het bijna onmogelijk om een succesvolle onderneming op te zetten zonder online actief te zijn, En heb je dit zelf enigszins in de vingers, dan ge je heel veel geld besparen wat anders kwijt zult zijn aan bijvoorbeeld SEO experts. En zelf met het inhuren van dergelijke experts is het nog maar afwachten wat het oplevert. Mijn ervaring is dat er heel veel wordt beloofd maar dat de uiteindelijke resultaten veelal tegenvallen.

Je kunt hiermee beginnen als hobby. Wordt het echter serieus dan is het verstandig om je in te schrijven bij de kamer van koophandel en start als zzp'er

Vergeet natuurlijk niet dat zzp`ers geen arbeidsovereenkomst of cao hebben. Zo niet, dan bouw je altijd nog een passief inkomen op naast je baan in loondienst. Dat is toch een lekker gevoel wanneer je uit bed stapt en gaat werken.

Echter is het niet fantastisch als je op deze manier jouw bedrijf kan opstarten? Voor jezelf beginnen naast een baan? Bekijk dan eens de internet marketing revolutie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *