Verkopen via een platform

Succesvol online verkopen hangt af van het aantal bezoekers dat je als webshop ontvangt. Daarnaast dient natuurlijk de webshop kwalitatief goed te zijn. Bezoekers kun je trekken via organische zoekresultaten of via adverteren. Maar je kan ook verkopen via een platform, dat al veel bezoekers ontvangt.

Er komen tegenwoordig meer en meer websites die als het ware als een marktplaats fungeren. En daarmee bedoel ik niet het bekende marktplaats zelf.

Websites zoals AIRBNB, Uber en Amazon zijn in principe allemaal een soort van marktplaats. Zij brengen kopers en verkopers bij elkaar.

Indien je online wilt gaan verkopen kan je gebruik maken van de bestaande platforms.

Voordeel van het verkopen via een platform

Er zijn mijn inziens 3 grote voordelen van het verkopen van producten via een platform:

  • Je maakt gebruik van de bestaande bezoekers van het platform.
  • Op het gebied van SEO zijn dergelijk platforms erg sterk. En hiervan profiteer je direct wanneer je jouw product aanbiedt via een dergelijk platform.
  • Vertrouwen. De genoemde websites bieden kopers zekerheid..En van deze goede reputatie profiteer je ook als verkoper.

Nadelen van verkopen via een platform

Er zijn natuurlijk niet alleen maar voordelen verbonden aan het verkopen via een bestaande website. Het grootste nadeel is natuurlijk de marge die je dient te betalen voor het aanbieden van de producten. Daarnaast dient jouw product gevonden te worden tussen het enorme aanbod van verschillende producten.

Doen of niet?

Als je echter ziet wat je krijgt voor de marge die je dient af te dragen en wat je ervoor zou moeten doen en investeren om een dergelijk aantal bezoekers op jouw website te krijgen, dan is dit het mijn inziens zeker waard.

Om tienduizenden bezoekers te trekken zal je grote bedragen moeten investeren in advertenties en SEO.  Op de langere termijn zou dit een goede investering kunnen zijn.

Als beginnende verkoper geeft het je echter een snelle start om gebruik te maken van een bestaand platform. Daarom vind ik het persoonlijk voor startende online verkopers een mogelijkheid die je niet zou moeten laten liggen.

Nederlandse verkoopplatformen

In Nederland is Bol.com het meest bekend. Naast Marktplaats natuurlijk, maar daar ben ik niet echt een fan van.

Bol trekt miljoenen bezoekers per maand. Als jij jouw producten daartussen hebt staan dan heb je een goede kans om direct verkopen te realiseren.

Pak het professioneel aan!

Je dient het echter wel goed aan te pakken om het rendabel te maken.

Wat zijn bijvoorbeeld de producten die je het beste kunt aanbieden. En wat is de prijs die je dient te hanteren. En niet te vergeten hoe krijg je jouw producten onder de aandacht binnen het gigantische assortiment op bijvoorbeeld Bol.com.

Om direct aan de slag te gaan kan ik je de Bol Masterclass aanbevelen. Dit is een training die je direct op weg helpt om zo te gaan verkopen via Bol. Via deze training leer je alle ins en outs en is de weg naar succes open.

Verkopen via Bol kan echt iedereen. Je hebt er geen technische kennis voor nodig. Ook hoef je maar heel weinig te investeren om een effectieve verkoper via Bol te worden.

In tegenstelling tot affiliate marketing, waarvoor je een cursus via Jacko Meijaard kan volgen, zoals de affiliate marketing revolutie, is deze training gericht op het echt daadwerkelijk verkopen van jouw eigen producten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *