Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden - Een goed idee?

Linkbuilding is erg belangrijk voor een website. Helaas is het ook zeer tijdrovend. Linkbuilding uitbesteden is dan ook een mogelijkheid voor ondernemers die hier geen tijd voor hebben. Het is echter wel van belang om met de juiste partner in zee te gaan. Om hoger in Google te komen en misschien zelfs op de eerste pagina is dit essentieel.

Linkbuilding en zoekmachine optimalisatie

Er gaan veel verhalen de ronde over linkbuilding en dan met name over zogenaamde toxic links Dit zijn links van websites die als spam worden beschouwd.

Een ding is zeker, dit soort links helpen niet bij het ranken van een website. Er zijn experts die zelfs beweren dat dit een negatieve invloed heeft op de ranking. Andere linkbuilding specialisten zeggen dat deze gewoonweg niet in beschouwing worden genomen door Google.

Wat de waarheid is valt moeilijk te zeggen. Ik neig er echter naar dat deze gewoonweg genegeerd worden. Dit omdat het anders in de praktijk mogelijk zou zijn om concurrenten uit te schakelen door middel van slechte links. Je kan eenvoudigweg iemand inhuren die allerlei slechte links naar de website van jouw concurrent gaat plaatsen.

En dit zou te eenvoudig zijn en bovendien zelfs een bedreiging voor Google kunnen zijn. Daarom geloof ik meer de theorie dat dit soort links gewoonweg geen waarde hebben. Voor de lange termijn moet je op zoek naar de juiste links op de juiste manier.

Linkbuilding teksten

Gewoonweg linken op het zoekwoord is geen goed idee. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk door Google herkend als zijnde een gekochte link en kan daardoor buiten beschouwing worden gelaten. Daarom is het van belang om goed na te denken over de zogenaamde anchor tekst. Dit is een stukje tekst dat aansluit bij jouw zoekwoord maar niet exact hetzelfde is.

Slechte links zijn makkelijk te verkrijgen. Zelfs als je het niet zelf doet dan kan je dit voor weinig geld voor je laten doen. Het is echter op zeker weggegooid geld.

Een hoge autoriteit, uitgedrukt in de zogenaamde  DA (Domain Authority) en PA (Page authority, maakt een link waardevol. Bovendien moet de website ook relevantie hebben voor jouw website. Dus lukraak links plaatsen is geen goed idee.

Sommige bedrijven of particulieren die linkbuilding aanbieden hebben zelf een groot aantal websites in beheer waarop zij de links plaatsen. Zolang dit goede websites zijn is hier niets mis mee. Anderen hebben toegang tot een groot aantal websites waarop zij links mogen plaatsen. Op deze manier kan je linkbuilding pakketten afnemen..

Wil je linkbuilding uitbesteden op de meest efficiënte manier, dan zou de partij waarmee jij in zee gaat actief voor jou op zoek moeten gaan naar links. Dus de voor jou belangrijke websites benaderen en proberen daar een link te plaatsen. Op sitedeals worden veel diensten aangeboden wat betreft linkbuilding.

Stap voor stap opbouwen

Het is ook geen goed idee om in één keer een groot aantal links te plaatsen. Linkbuilding is een doorgaand proces, waarbij je eigenlijk per maand een aantal links zou moeten toevoegen. Een natuurlijk  linkprofiel voorkomt dat Google de links negeert. En het is niet logisch als jouw website op 1 dag opeens tientallen nieuwe links krijgt.

Beter gevonden worden met linkbuilding

Aangezien linkbuilding een onderdeel uitmaakt van SEO en ook één van de belangrijkste aspecten is, helpt het om beter gevonden te worden. Wanneer je online geld wilt gaan verdienen is dit dan ook een belangrijk aspect. Je kunt bijvoorbeeld alleen geld gaan verdienen met een webshop of affiliate marketing als jouw site wordt gevonden.

Voordat je voor de optie van linkbuilding uitbesteden gaat, zou ik eerst zelf op zoek gaan naar links die belangrijk zijn voor jou. Dit kan je eenvoudigweg doen om eigenaren van websites te benaderen en te vragen om een link naar jouw website te plaatsen. Het helpt hierbij wel als je iets kunt aanbieden als tegenprestatie. Dit kan bijvoorbeeld een link zijn van een andere website die jij in beheer hebt.

Niet iedereen gaat natuurlijk in op jouw verzoek. Daarom zul je heel wat mensen moeten benaderen voordat je een goed aantal links bij elkaar hebt. Zelf plan ik elke week een aantal uur in om hiermee aan de slag te gaan. Soms heb je geluk en soms levert het niks op. De kunst is dan om gewoon door te blijven gaan wat niet altijd even gemakkelijk is. Maar je moet maar zo denken, de aanhouder wint!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *