Een internet onderneming opstarten

Wil je een internet onderneming opstarten? Dat is in mijn ogen een prima idee. De torenhoge huur die je tegenwoordig moet betalen maakt het internetondernemer alleen maar aantrekkelijker. Je moet echter wel goed nadenken wat je gaat doen, voordat je aan de slag gaat.

Veel concurrentie, hoe daarmee om te gaan?

Bijna elke onderneming is tegenwoordig wel actief op het internet. Ook bedrijven die in het verleden alleen een fysieke winkel hadden hebben een webshop. Daarnaast heb je natuurlijk de specifieke webshops, die alleen een internetwinkel hebben.

Daardoor is de concurrentie enorm. Het is dan ook niet altijd even eenvoudig om nog een plekje te vinden tussen de vele internet ondernemingen. Ga je een internet onderneming opstarten, probeer dan iets te vinden waar de concurrentie nog niet al te heftig is. 

Het werkt niet van vandaag op morgen

Ga je een internet onderneming opstarten, dan moet je één ding goed onthouden: Het gaat niet van vandaag op morgen. Hier gaat gewoonweg tijd overheen.

Wanneer je een website opzet, dan moet je daar natuurlijk bezoekers naar toe zien te trekken. Om echter bezoekers naar een nieuwe website te krijgen is best wel een klus.

Maar het belangrijkste is gewoon tijd en geduld. Een website draait om content. Veel en goede content is een garantie voor bezoekers. Maar dit moet je stap voor stap opbouwen. Continu nieuwe en goede artikelen plaatsen is de strategie die werkt.

Er zijn heel veel webshops die snel weer verdwijnen. Het is toch iets meer voor de lange termijn dan dat mensen gedacht hadden. Veel mensen hebben nog steeds het idee, "ik zet vandaag een webshop op en morgen heb ik gelijk veel bezoekers".

Het kan natuurlijk wel, maar dan moet je gaan adverteren. Dat kan via social media of via Google Adwords. Dit is echter zeker niet gratis en kan behoorlijk oplopen. Het is wel een methode om direct bezoekers naar jouw website te krijgen. Het enige is dan wel dat deze bezoekers ook moeten overgaan tot aankopen.

Anders geef je jouw advertentie geld uit voor niks. En zeker als je een nieuw product probeert te verkopen, dan kan dit best wel lastig zijn. Wat de boer niet kent koopt hij niet. Daarom heb je ook een goede strategie nodig om potentiële klanten om te zetten naar kopers.

Weet wat je wilt voordat je begint

Denk goed na over het plan dat je in gedachten hebt. Wie zijn jouw concurrenten? En hoeveel concurrenten zijn er. Is bijvoorbeeld één van jou concurrenten Mediamarkt of Coolblue, dan zou ik er nog eens goed over nadenken. Om een plekje tussen dat soort giganten te verkrijgen is gewoonweg ontzettend lastig of bijna onmogelijk.

Online ondernemers lopen in mijn opinie nogal eens te hard van stapel. Zij zouden zich eerst moeten verdiepen in hoe een website werkt en hoe je bezoekers krijgt. Als je een webshop begint en je hebt veel voorraad maar geen klanten dan heb je toch een behoorlijk probleem. En dat is simpel te voorkomen.

Wat ik zou aanraden, ga eerst eens aan de slag met affiliate marketing. Op die manier leer je ontzettend veel over hoe je bezoekers naar jouw website krijgt en ook hoe je deze om kunt zetten naar klanten. Het grote voordeel hiervan is dat je hiervoor weinig tot niks hoeft te investeren. Het enige wat je nodig hebt, is  een laptop en een internetverbinding. Hiermee kom je al een heel eind.

Begin je het affiliate marketing onder de knie te krijgen, dan kan je de opgedane kennis in gaan zetten om jouw eigen webshop op te gaan zetten. Of je kunt je gewoon volledig gaan focussen op het affiliate marketing gebeuren en hiermee jouw internet onderneming starten.

Wat is affiliate marketing?

Dit is kortweg het promoten van een product of dienst van een ander. Hiermee kan je een verkoopcommissie verdienen, wat behoorlijk kan oplopen. Bij sommige affiliate programma`s kan je wel tot 50% commissie verdienen Je verkoopt zelf dus niks. Je hoeft dus ook niks te versturen of een voorraad aan te houden. En dit maakt het zo interessant, je hebt totaal geen risico.

En op het internet gaat alles 24 uur per dag door. Dus ook als jij ligt te slapen, of je zit ergens lekker te eten dan kan je op deze manier nog steeds geld verdienen.

Het grote voordeel van affiliate marketing

Wanneer je een webshop begint leg je jezelf eigenlijk vast op de producten die je gaat verkopen. Verkoop je fietsen, dan heeft het weinig zin om bijvoorbeeld dieetproducten op jouw website toe te voegen. En om nog een tweede webshop te beginnen is ontzettend veel werk.

Met affiliate marketing hoef je voor andere producten alleen een nieuwe website op te zetten. Dat kan binnen een half uur, zonder technische kennis. Op die manier kan je heel veel verschillende producten op verschillende websites verkopen. Degene die niet goed lopen kan je ook weer eenvoudig mee stoppen. Je bent dan alleen de investering in de domeinnaam kwijt. Of misschien kan je die zelfs nog wel verkopen op bijvoorbeeld sitedeals. Maar dan nog, een domeinnaam kost jouw een euro.

Doorzetten is het geheim

Wel wil ik erbij vermelden dat je niet te snel moet opgeven. Een website is eigenlijk een beetje zoals wijn. Het wordt alleen maar beter zodra deze ouder wordt. En dat kan best wel een tijdje duren. Het kan zomaar zo zijn, dat je bijvoorbeeld een jaar met een website bezig bent en weinig bezoekers trekt, maar dat de website op een gegeven moment omslaat en je wel bezoekers begint te trekken.

Zelf heb ik ook dergelijke websites. Na een maand of 6 had ik nog steeds weinig bezoekers. Daarom heb ik  deze op een laag pitje gezet. Maar wel nieuwe content blijven schrijven. Niet al te veel, meer een kwestie van onderhouden. En een aantal van die websites trekken inmiddels wel de nodige bezoekers. Dat is toch een beetje de wondere wereld van het internet.

Waardevolle kennis voor een internet onderneming opstarten

Voordat je een eigen bedrijf start op het internet, is dit mijns inziens de beste methode om de nodige kennis op te doen. En bovendien, je kan er ook nog een leuk bedrag per dag of per maand mee verdienen ook. Er zijn voldoende mensen die op deze manier meer dan 200€ per dag verdienen.

Persoonlijk vraag ik mij zelfs af, dat wanneer je de affiliate marketing goed in de praktijk brengt, of je überhaupt nog wel een webshop wilt beginnen?

Ik vind dit in ieder geval de minst stressvolle manier van geld verdienen. Je hebt geen investering of kosten, dus zelfs als het een keer een paar dagen tegenzit dan heb je tenminste geen geld verloren. En je toeleggen op affilaite marketing is ook gewoon een vorm van een internet onderneming opstarten.

Dit is misschien  wel, of eigenlijk wel zeker, de beste manier van geld verdienen die je kan bedenken. Je kunt er zelfs een volledig inkomen mee verdienen waar je na verloop van tijd weinig meer voor hoeft te doen.

Een webshop is veel werk

En dat ligt bij een webshop toch iets anders. Hier blijf je continu mee bezig. Als je een keer op vakantie wilt, heb je bijvoorbeeld iemand nodig die voor jou de producten verstuurt. Je krijgt vragen van klanten en naar alle waarschijnlijkheid krijg je ook te maken met retouren en klachten. Er komt gewoonweg veel meer kijken bij een webshop dan je in eerste instantie zou denken. En lukt het je niet om succesvol te zijn, dan ben je wel jouw investering kwijt.

Zet jij ook de stap naar onafhankelijkheid?

Ben je het met mij eens, dat dit de eerste stap zou moeten zijn van een internet onderneming opstarten?

Bekijk dan eens de affiliate marketing revolutie. Dit maakt onderdeel uit van de internet succes gids. Op deze website wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je hiermee geld kunt gaan verdienen. De website is van Jacko Meijaard in de verschillende video`s laat zien wat je precies moet doen. Hoe je bijvoorbeeld e mail kunt inzetten en wat belangrijk is voor de foto`s op jouw website.

Het enige wat jezelf moet bedenken is een onderwerp van jouw website. Let er daarbij wel op dat een goede domeinnaam ontzettend belangrijk is. Wat je daarmee kunt bereiken is gewoonweg gigantisch.

En daarna kan je gewoon precies de stappen volgen die aan jou zeer duidelijk worden uitgelegd. Het is eigenlijk een beetje copy en paste. En voor de duidelijkheid, technische kennis heb je absoluut niet nodig.

Waarom zou je hier ook niet mee willen beginnen? Zonder risico een internet onderneming opstarten met grote verdienkansen.

Wil jij ook volledige vrijheid en 200€ per dag gaan verdienen?

Of misschien zelfs meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *