Interne liinks
Interne links

Interne links

Een van de factoren die van belang is voor een goede Google ranking zijn interne links. Op zich is dit een goede zaak omdat u dit geheel zelf kunt doen en het u niks kost. Een interne link is een link binnen dezelfde website binnen hetzelfde domein.  Op de internet succes formule leest u alles wat u moeten weten over interne links.

Waarom zijn interne links belangrijk?

Door een interne link geeft u Google als het ware aan dat het artikel waar u naar toe linkt belangrijk is. Dit is een signaal wat door Google wordt meegenomen in de positiebepaling. En uiteindelijk wil je dat jouw eigen website op de eerste pagina van Google terecht komt.

In het bericht zoekwoorden heb ik u aanbevolen om bij het starten van de website eerst een goed zoekwoorden onderzoek te doen en te bepalen op welke zoekwoorden u gevonden wilt worden. En op basis van deze zoekwoorden uw eerste content te gaan schrijven.

Waarom ik voorstander ben van deze strategie is dat u op deze manier naderhand ondersteunende berichten kunt gaan schrijven. Wat ik hiermee bedoel is berichten schrijven die een interne link hebben naar de berichten met uw belangrijkste zoekwoorden.

Op deze manier geeft u de berichten of pagina`s met uw belangrijkste zoekwoorden als het ware een zetje in de richting van een goed Google ranking. En bovendien helpt het om simpelweg een goede structuur op de website te behouden. De belangrijkste webpagina`s zouden op deze manier het hoogste in Google moeten komen. En wil je online geld verdienen dan is dit essentieel.

Voorkomen gebroken interne links

Soms kan het gebeuren dat u een artikel of bijvoorbeeld een foto verwijdert. Zorg er dan voor dat u ook eventuele links naar het bericht of foto verwijdert. Indien je dit niet doet op jouw website dan heeft u een zogenaamde broken link. Niet alleen is dit vervelend voor de gebruiker van uw website, Google ziet dit ook als iets wat niet goed is. Aangezien de kwaliteit van de website ook een belangrijke rol speelt, is een broken link uiteraard geen teken van een kwalitatief goede website. Zorg er gewoon voor dat er geen pagina van de website is waarop broken links staan.

Een andere redenen voor een broken interne link kan bijvoorbeeld een verkeerde spelling zijn, of misschien heeft u namen van foto`s en of pagina`s aangepast, waardoor de link niet werkt.

Op een relatief kleine website zal dit niet direct problemen opleveren aangezien dit alles goed te overzien is. Des te groter de website wordt des te meer aandacht u hieraan dient te besteden zodat u geen broken links op uw website heeft staan. Gaat u op  een grote website bijvoorbeeld de naam van een pagina of bericht aanpassen dan is de kans dat u links naar dit bericht of pagina heeft staan groter. Zorg er dus altijd voor dat u naar de juiste pagina linkt.

Binnen wordpress kunt u ook plugin gebruiken die controleert of alle links juist zijn. Ik zou deze plugin niet permanent op de website laten staan, maar gewoon een keer gebruiken om te controleren of alles klopt en daarna weer  verwijderen. Elke plugin neemt geheugen in beslag en heeft dus invloed op de snelheid van de website.

Het gebruik van interne links

Binnen Google geldt dat alles wat overdadig wordt gedaan niet goed is. Gebruik daarom interne links zoveel mogelijk om te linken naar belangrijke pagina`s. Een link naar een kort bericht zonder al te veel waarde heeft niet zoveel zin.

U kunt elke pagina gebruiken om interne links naar andere pagina`s te plaatsen. Wat ook af te raden is het overmatig gebruiken van zogenaamd cross linken. Dit houdt in dat pagina 1 een link heeft naar pagina 2 en ook andersom. Volgens sommige SEO experts is dit iets wat juist tegen je gaat werken, terwijl een ander dit weer aanbeveelt. Persoonlijk zou ik hier niet overmatig gebruik van maken.

Voor minder belangrijke berichten of pagina`s is het een goed idee om cross linking over te slaan. Als u voldoende verschillende pagina`s op u website heeft staan, is dit ook niet nodig.

Maak een overzicht van artikelen en pagina`s

Vooral als uw website groter begint te worden is het handig om bijvoorbeeld een excel spreadsheet bij te houden. Hier kunt u de namen van de verschillende berichten in bijhouden. Ook kunt u onderscheiden welke de belangrijke berichten voor u zijn en wat de huidige Google ranking is.

Heeft u bijvoorbeeld een artikel waarvan u niet had gedacht of gepland dat deze hoog in Google zou komen, dan kan het verstandig zijn hier nog een aantal extra links aan toe te voegen om deze nog hoger in Google te krijgen. Voor online marketing is het uiteindelijk van belang dat alle berichten of pagina`s zo hoog mogelijk in Google komen.

Hoe belangrijk zijn interne links voor zoekmachine optimalisatie?

Dit is een lastige vraag. Het is zeker een bepalende factor maar zeker ook niet de enige. Aangezien het plaatsen van interne links erg simpel is en dat u dit zelf kunt doen, zou ik gewoonweg zorgen voor een goede interne linkstructuur. Hierbij kunt u zelf bepalen welke pagina`s voor u het belangrijkst zijn en waar u binnen de website de meeste links naar toe wilt hebben. Echter zouden alle pagina`s interne links moeten bevatten.

Het bovenstaande geeft ook aan dat veel content in de vorm van verschillende berichten of pagina`s uitermate belangrijk is omdat je op deze manier meer mogelijkheden hebt voor interne links. Het volgende bericht gaat verder op het maken van een blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *