Hoe hoog sta ik in Google?

Heb je een website of blog dan zal je jezelf continu afvragen: Hoe hoog sta ik in Google? Er zijn verschillende opties om jouw posities in Google bij te houden. Dit is essentieel om goed overzicht te houden hoe hoog je in Google staat met jouw verschillende keywords en pagina`s. Er zijn uitgebreide tools beschikbaar waar je voor moet betalen maar er zijn ook mogelijkheden om dit gratis bij te houden. Veel tools bieden ook een gratis proefperiode aan.

Ranken in Google

Afhankelijk van jouw doelstelling kan een betaalde tool raadzaam zijn om je Google ranking bij te houden. Persoonlijk maak ik gebruik van SEMrush. Er zijn echter ook gratis tools zoals de Google search console. Hier kun je zien op welke positie jouw zoekwoorden staan.

Er zijn een aantal zaken die jou helpen bij het ranken in Google. De meeste kan je zelf gemakkelijk implementeren. Zo zijn daar de interne links, een goed zoekwoorden onderzoek, linkbuilding en goede content. Als je deze zaken goed voor elkaar hebt en jouw eigen website bovendien goed in elkaar zit, zodat deze redelijk is, dan ben je een aardig eind op weg.

De term zoekmachine optimalisatie kom je vaak tegen. Hier heb je verschillende tools voor zoals hierboven aangegeven die je kunnen helpen bij de vraag hoe hoog sta ik in Google.

Belang van een goede ranking

De zoekresultaten van Google zijn enorm belangrijk voor het aantal websitebezoekers dat je krijgt. Een goede positie in Google is hier essentieel, dus je moet gewoonweg weten waar jouw website staat.. Hoe hoger je in Google verschijnt en natuurlijk het liefst op de eerste pagina, des te meer bezoekers je krijgt zonder hiervoor te hoeven betalen.

Maar het is ook van belang op welke zoektermen je wordt gevonden. Des te relevanter deze zijn, des te meer je hier aan hebt. Je moet dan bovendien ook goede zogenaamde SERP teksten hebben. Dit zijn de teksten die verschijnen bij jouw Google weergave en helpen jou echt in de Google ranking. Deze moeten dusdanig zijn opgesteld zodat mensen hierop gaan klikken.

Google`s algoritme

Dit is één van de best bewaarde geheimen. Niemand weet precies hoe dit allemaal in elkaar zit. En soms rank je heel goed op een zoekwoord wat je totaal niet verwacht had. En voor andere zoekwoorden lukt het niet om op de eerste plek te komen ondanks dat je alles goed doet.

Om het nog iets spannender te maken, het Google algoritme verandert bovendien continue. Soms kleine aanpassingen maar soms ook grote aanpassingen. Hierdoor kan je zomaar al je rankings verliezen. Het is dus zaak om dit continue in de gaten te houden.

Andere belangrijke spelers

Buiten Google hebben bedrijven zoals Apple ook invloed. In de nieuwe versie van safari wordt het lastiger om zogenaamde third party cookies te plaatsen. Hiermee wordt het lastiger advertenties te plaatsen op basis van eerder bezochte websites. Ook social media zijn aan verandering onderhevig. Naast een goede Google ranking kan je natuurlijk ook verschillende social media inzetten om bezoekers naar jouw website te trekken.

Mensen zeggen weleens ik heb zoveel volgers op MIJN Facebook pagina. Echter, de pagina is van Facebook. Zij beslissen bijvoorbeeld welke advertenties er worden weergegeven. Daarom ben ik een voorstander om bezoekers te trekken naar JOUW website. Deze is echt van jou en je kan er doen en laten wat je wilt.

Beantwoord voor jezelf de vraag hoe hoog sta ik in Google en ben je hier tevreden mee? Hoe hoog staan de zoekwoorden van jouw website in Google? Wil je bijvoorbeeld met affiliate marketing aan de slag, om geld te gaan verdienen op het internet, dan in een goede Google ranking onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *