Gratis link plaatsen. Hoe doe je dat

Voor SEO zijn de zogenaamde backlinks nog steeds zeer waardevol. Het is echter niet altijd even eenvoudig om een backlinks van een andere website te krijgen. Of er worden enorme bedragen gevraagd voor het plaatsen van een link. Er zijn echter nog steeds wel mogelijkheden voor een gratis link plaatsen.

Waarom zijn links belangrijk?

Links zijn belangrijk om gevonden te worden in Google. Een link vanaf een andere website naar jouw website geeft Google als het ware een seintje dat jouw website belangrijks is. En dat helpt bij de vindbaarheid in Google van jouw website.

Naast interne links zijn links via andere websites ontzettend belangrijk om gevonden te worden via Google. En gevonden worden via Google betekent website bezoekers en dus omzet via bijvoorbeeld affiliate marketing waar je bijvoorbeeld de paypro producten kan promoten.

Gratis link plaatsen - denk er goed over na

Niet alle links zijn waardevol. Integendeel alleen goede en relevante links zijn waardevol.

Relevante website

Een link heeft eigenlijk alleen echt veel waarde als deze komen van relevante websites. Het je een financiële website, dan heeft een link vanaf een recepten website niet zoveel waarde. Daarnaast is de autoriteit van de website waarvandaan de link komt ook erg belangrijk. Hoe hoger de autoriteit des te hoger de waarde van de website. Inkomende relevante links via een website met een goede autoriteit zijn erg waardevol.

Wat zijn de 5 beste opties voor gratis links plaatsen?

Je komt best veel tegen op het internet over backlinks verkrijgen. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat dit de 5 beste opties zijn:

1. Links ruilen

De eerste optie voor het gratis plaatsen van een link is in mijn opinie een link ruilen. Het is dan echter wel belangrijk dat je meerdere goede websites in jouw bezit hebt. Dan kan je bijvoorbeeld een link vragen voor een financiële website en als ruil geef je een link vanaf een andere website.

Veel mensen die actief zijn binnen de SEO of linkbuilders hebben meerdere websites in hun bezit. Op deze manier kan je op een natuurlijke wijze links uitwisselen. Zo krijg je als het ware inkomende links via verschillende websites.

2. Een blogbericht schrijven - guest blog

Heb je een gebied waarop je echt een expert bent, dan kan je dit gebruiken. Websites die gericht zijn op jouw expertise willen graag goede en waardevolle artikelen op hun website. Daarom kan je aanbieden om gratis een artikel voor de website te schrijven in ruil voor een link.

Je zult dan wel een echt goed verhaal moeten schrijven. Een puur commeriele tekst gaat in dit geval niet werken.

3. Startpagina`s en forums

Er zijn ontzettend veel startpagina`s. En op sommige kan je een gratis link plaatsen. Ook kan je actief worden of forums en links verwerken in jouw berichten. Of dit echt waardevol is weet ik niet. Sommige zeggen van niet en sommige van wel. De enige die het echt weet is Google.

Er zijn meer dan voldoende websites voor link aanmeldingen. De waarde hiervan is echter twijfelachtig.

4. Websites benaderen

Je kan natuurlijk altijd andere websites benaderen of zij bereid zijn om een link naar jouw website te plaatsen. Dit kan wel de nodige tijd in beslag nemen aangezien de response rate niet altijd even hoog is. Aan de andere kant vragen staat vrij. Maar je zal wel heel wat verzoeken moeten versturen om links te verzamelen. En bovendien dien je in het bezit te zijn van een goede website. De kans dat iemand een link  wil plaatsen naar een kwalitatief goede website is nu eenmaal groter dan wanneer de website weinig informatie heeft en meer op spam lijkt.

5. E-books

Dit is in mijn ogen de gouden tip. Op de website van tablo.io kan je gratis een e-book schrijven.. En in de tekst kan je dan uiteraard een link naar jouw website plaatsen. En de website heeft een enorm goede autoriteit.

Je kunt natuurlijk gewoon een paar pagina`s  schrijven puur voor de link. Maar misschien kan je ook gewoon een goed e-book schrijven en deze ook nog verkopen. Bovendien als je een goed e-book  schrijf, zal dit ook weer website bezoekers trekken.

Het genereren van inkomende relevante links is niet iets wat je snel even doet. Hier moet je gewoonweg tijd in investeren. En ook blijven investeren. Het is namelijk niet iets eenmaligs. Maar wel van groot belang.

Zorg voor natuurlijke links

Google focust zich meer en meer op de gebruikerservaring. Het kijkt hierbij ook naar de totstandkoming van links. Je kan via dubieuze buitenlandse sites voor weinig geld heel backlinks kopen. Hier zou ik zelf echter nooit aan beginnen.

Zolang je een goede website hebt, dan zullen andere websites bereid zijn tot een gratis link plaatsen. Dus ook hier geldt content is king.

Links van concurrerende websites

Zoals al aangegeven is de waarde van links vanaf bijvoorbeeld startpagina`s twijfelachtig. Wat hier echter ook een grote rol speelt is het linkprofiel van websites waarmee jij concurreert. Hebben die websites alleen links vanaf startpagina`s, dan zal het voor jou ook waardevol zijn om links vanaf die startpagina`s te verkrijgen. En daarnaast ervoor zorgen dat jouw content beter is en je zal gaan ranken.

Heeft jouw concurrentie echter sterke backlinks vanaf autoritaire website dan gaat een link vanaf een startpagina jou niet veel helpen. Dan is zelfs een gratis link plaatsen bijna zinloos.

Succesvol worden op het internet kost nu eenmaal tijd en energie. Een passief inkomen genereren gaat niet van vandaag op morgen.

Wil jij ook 250€ per dag gaan verdienen op het internet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *