Een passief inkomen genereren

Heb jij hier wel eens van gehoord? Een passief inkomen genereren en heb je hier wel eens over nagedacht? Lees verder hoe je dit aanpakt en kan je hier echt slapend rijk mee worden?

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen waarvoor je niks hoeft te doen. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar is mijn ogen eigenlijk niet correct. Je zou het eigenlijk moeten definiƫren als een inkomen waar je na verloop van tijd niet veel meer voor hoeft te doen. Dat neemt niet weg dat om een passief inkomen op te bouwen je zeker wel de nodige tijd en energie moet investeren. Het komt niet vanzelf, je zult er eerst toch echt iets voor moeten doen.

Je moet eerst een passief inkomen opbouwen voordat je echt een passief inkomen kunt gaan generen. Dit moet je goed beseffen voordat je eraan begin. Maar ben je eenmaal succesvol dan kun je geld verdienen zonder dat je hoeft te werken. Of in ieder geval niet teveel hoeft te werken. En dat is toch een droom van iedereen. Snel rijk zul je er echter niet mee worden. Ook online geld komt niet vanzelf.

Buiten het online gebeuren wordt er ook wel over een passief inkomen gesproken bij het generen van inkomsten vanuit onroerend goed, zoals het verhuren van een appartement. Dit is echter een heel ander onderwerp waar ik niet verder op in zal gaan.

Online inkomen genereren

Ik richt me hier geheel op een passief inkomen genereren via het gebruik van internet. En dat kan op verschillende manieren.

  • Een blog of website met advertentie inkomsten zoals via.
  • Een website gericht op affiliate marketing
  • Een dropshipping website.
  • Een ebook of cursus online verkopen.

Er zijn dus verschillende manieren waarmee je geld kunt verdienen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop en een goede internetverbinding.

Een website met advertentie inkomsten.

Dit is natuurlijk een mooie manier om geld te verdienen. Wanneer je dit eenmaal hebt opgezet dan regelt Google de advertenties voor jou en hoef je hier verder niets meer aan te doen. Google bepaalt de advertenties die worden vertoond op basis van de bekende voorkeuren en surfgedrag van jouw bezoekers. De advertenties die vertoont worden hebben daarom ook niet altijd betrekking op het onderwerp van jouw website of blog.

Je moet er alleen voor zorgen dat er bezoekers op jouw website of blog komen. En dat klinkt eenvoudiger dan het is. Iedereen die online actief is, is op zoek naar website bezoekers. Er is dus veel concurrentie. En jij moet er dus voor zorgen dat de bezoekers naar jouw website komen en niet naar de website van iemand anders gaan. Een zoekwoorden onderzoek en internet marketing zijn hierbij erg belangrijk.

Daarnaast zijn de inkomsten niet al te groot. Om echt veel geld te verdienen met adsense zal je toch duizenden bezoekers naar je website moeten trekken.. Daarnaast is Google nogal selectief met toelatingen tot het programma. Bovendien kunnen ze je ook zomaar blokkeren. En daar is weinig tot niets tegen te doen. Dit is een behoorlijke onzekere factor.

Affiliate marketing

Dit is voor mij de enige echte manier van een passief inkomen genereren. Je promoot hierbij producten en diensten van anderen waarvoor jij een verkoop een commissie ontvangt. Hier is veel meer mee te verdienen dan met adsense.

Het vergt wel de nodige tijd, energie en creativiteit. De concurrentie op dit gebied is inmiddels vrij hevig, dus je zult nog ergens een plekje op het internet moeten zoeken waar nog wat te verdienen valt.

Een zogenaamde niche. Als je een product of dienst uitzoekt waar al veel mensen of bedrijven actief zijn dan zal het heel lastig worden om daartussen nog een plek te verwerven.

Het is echter nog steeds goed mogelijk en het aantal producten waarop je affiliate marketing kunt toepassen zijn enorm.

Dropshipping website

Dit is een vorm van een webwinkel waarbij iemand anders voor jou de producten verstuurd. Als je een order binnen krijgt wordt deze doorgespeeld naar het bedrijf wat de producten daadwerkelijk verkoopt.

Wel is het zo dat jezelf verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld de betalingsafhandeling. Je moet er dus voor zorgen dat je een goede betaalmodule hebt de dit voor jou regelt. Dit is echter vrij eenvoudig op te zetten.

Het grote nadeel is dat jezelf meestal verantwoordelijk bent voor retouren. Ook moet je het klantcontact onderhouden. Dus helemaal passief zal dit nooit worden. Bovendien zijn er aan deze methode van een passief inkomen generen ook risico`s verbonden, En dat past eigenlijk niet binnen het denkbeeld van een passief inkomen genereren.

Een ebook of online cursus

Deze methode vergt meer creativiteit. je zult iets moeten ontwikkelen waar mensen voor willen betalen. Het is echter wel zo dat binnen de online wereld dat dit weinig tot niks hoeft te kosten. Met een webcam kan je bijvoorbeeld al een online cursus in elkaar zetten.

Hetzelfde geldt voor e books.. Met een programma zoals powerpoint of word kan je al een ebook in elkaar zetten. Als je hierbij een aantal aansprekende en goed foto`s gebruikt dan heb je al snel een e book opgezet.

Heb je eenmaal de cursus of ebook opgezet dan kan je deze via verschillende kanalen gaan verkopen. Voor elk extra exemplaar wat je verkoopt hoef je niks extra te doen en kost je niks. je kan alles zo instellen dat na aankoop alles automatisch verloopt.

Als je dit eenmaal op de rit hebt staan, dan is er zeker sprake van een passief inkomen genereren.

In mijn opinie is dit echter niet voor iedereen weggelegd. Je moet een onderwerp hebben waarover je kunt schrijven en waarover je de nodige expertise bezit. En bovendien moet het ook zo zijn dat mensen voor deze kennis willen betalen.

Voor het verkopen kan je bijvoorbeeld social media inzetten maar je kunt ook denken aan een affiliate marketing programma wat je kunt gebruiken om jouw producten aan de man te brengen.

Wil jij ook een passief inkomen genereren?

Denk je: dit is iets voor mij? En wil je er echt serieus mee aan de slag om een vorm van passief inkomen te gaan genereren?

Dan kan ik je de internet succes gids van Jacko Meijaard van harte aanbevelen. Dit is de snelste manier om een passief inkomen op te bouwen.

Deze online training is opgezet zodat het voor iedereen te volgen is. Ook als je geen technische kennis hebt. In de vorm van online trainingen die je in je eigen tempo kunt volgen kun je snel aan de slag. Elke stap is zo opgezet dat je deze direct in de praktijk kunt brengen. En het is bovendien ook zo opgezet dat je zelf geld gaat verdienen. Er worden heel veel tips en adviezen gedeeld die eigenlijk onmisbaar zijn indien je online geld wilt gaan verdienen.

Daarnaast is het een erg inspirerende training. Dit vind ik persoonlijk super belangrijk. Dit omdat je in het begin nog niks of weinig zult verdienen. En dan is het lastig om gemotiveerd te blijven. Echter, met de inspirerende trainingen en video`s wordt dit een stuk gemakkelijker.

En de kans dat je daardoor gaat doorzetten en dus succesvol gaat worden wordt op die manier een stuk groter. Dit is mijn inziens een goede manier om jouw dromen in de praktijk te gaan brengen.

Je zult merken dat het vooral een kwestie van doen en doorzetten is. En daarom kan ik sterk aan te bevelen dat indien je interesse hebt, dat je er ook direct mee aan de slag gaat. Uitstellen leidt in dit geval ook meestal tot afstel en het zou toch zonde zijn als je de mogelijkheid op passieve inkomsten laat liggen. Daar zul je later enorm veel spijt van gaan krijgen.

Bovendien kost het ook enige tijd voordat je successen gaat boeken. Dit doordat jouw website tijd nodig heeft om in de Google zoekresultaten naar boven te komen. Dus hoe langer je wacht om te beginnen des te langer het zal gaan duren voordat je een passief inkomen gaat genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *