Domeinnaam kiezen

De start van een website maken begint met het uitkiezen van een domeinnaam. Onderschat dit niet,  een goede domeinnaam kiezen is veel meer dan alleen simpelweg een naam kiezen voor jouw website. Een goede domeinnaam is ontzettend belangrijk voor een goede website. Wat is de beste domeinnaam is normaal gesproken gemakkelijk te beantwoorden. Maar de vraag is de domeinnaam nog vrij wordt helaas vaak met nee beantwoord.

Op deze pagina kunt u de volgende informatie terugvinden die u helpen bij een goede domeinnaam kiezen:

  • Beschikbare en nieuwe domeinnamen
  • Domeinnaam check
  • Domeinnaam met autoriteit
  • Beschrijvende domeinnaam
  • Een domeinnaam met mogelijkheden
  • Een domeinnaam kopen
  • Kosten voor het vastleggen
  • Een bijbehorend e-mail adres
  • Aan de slag

Beschikbare en nieuwe domeinnamen

Inmiddels zijn er ontelbaar veel websites wereldwijd. Er zijn zelfs meer websites dan mensen. Exacte aantallen zijn niet te geven omdat er elke paar minuten wel een nieuwe websites bijkomen. Dat het aantal websites inmiddels rond de biljoen zal liggen is een realistische aanname. Dat zijn 1,000,000,000,000 websites.

Dit houdt automatisch in dat het niet eenvoudig is om een goede en populaire domeinnaam te vinden. Een domeinnaam is uniek, dus wordt deze maar een keer vergeven. Dit geldt niet voor de landextensie. Eenzelfde website naam kan meerdere keren voorkomen met een andere landextensie (bijv. .nl, .be, .com etc.)

Dit houdt in dat het dus wel enige tijd kan kosten om een goede website naam te vinden en vast te leggen.

Domeinnaam check

Heb je jouw domeinnaam bedacht? Dan kan je een domeinnaam check doen om te kijken of deze nog vrij is, zodat u deze eventueel kunt registreren. Er zijn talloze sites waar u dit kunt doen. Bijna elke hosting provider biedt wel een domein check service aan. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Neostrada. In mijn ervaring leveren zij de beste service. Als je vragen hebt wordt je altijd goed en snel geholpen.

De website www.domaintyper.com/ kan ook helpen bij het vinden van een goede naam. Op basis van de naam die u in gedachten heeft, worden er verschillende mogelijke opties weergegeven. Dit zijn domeinen die nog vrij zijn. Deze tool is handig als u een domein zoekt waar al veel verschillende websites op gevestigd zijn. Dit bespaart de tijd om de namen één voor één moet intypen en checken. En soms geeft deze website ook ideeën waaraan u nog niet gedacht had. Dus zelfs als de naam die u in gedachten nog vrij is, kan het handig zijn om deze toch even via deze website te checken. Misschien is er nog wel een beter domein vrij.

Domeinnaam met autoriteit

Een domeinnaam die autoriteit uitstraalt helpt bij het trekken van bezoekers.  Een website met bijvoorbeeld de naam expert zal betrouwbaarder overkomen dan een generieke naam. Hierdoor zullen internetgebruikers sneller geneigd zijn om jouw website te bezoeken.

Bovendien zal autoriteit ontzettend helpen bij het inzetten van internet marketing.

Beschrijvende domeinnaam

Als je de naam van de website ziet zou  het eigenlijk direct duidelijk moeten zijn waar deze website overgaat. Ben je opzoek naar bijvoorbeeld financieel nieuws, dan zal je niet zo snel een recepten website bezoeken. Bovendien zal ook als er al financiële informatie op een recepten website staat dit niet echt autoriteit uitstralen.

Zorg er echter wel voor dat de domeinnaam niet te lang wordt. Lange namen zijn minder goed te onthouden. Bovendien zijn mensen vaak lui aangelegd en zullen minder snel een lange domeinnaam intypen.

Een aansprekende, beschrijvende domeinnaam die niet al te lang is, dat is waarnaar je opzoek moet.

Een domeinnaam met mogelijkheden

Kies een domeinnaam met mogelijkheden. Zorg ervoor dat de naam die je uitkiest voldoende toekomstmogelijkheden biedt. Een domeinnaam zoals bijvoorbeeld smoothie recepten geeft je eigenlijk alleen de mogelijkheid om over smoothies te schrijven. De domeinnaam recepten geeft je de mogelijkheid om over allerlei recepten te schrijven inclusief smoothies.

Houdt er hierbij ook rekening mee dat een sterke website veel content nodig heeft. Heb je de naam van de website te specifiek uitgekozen dan kan je hier na verloop van tijd mee in de problemen komen.

Het wordt dan steeds moeilijker om nieuwe en goede content te blijven plaatsen. De eerste 20 of 25 artikelen zal nog geen probleem zijn. Maar wil je bijvoorbeeld elke week 2 berichten plaatsen dan wordt het op een gegeven moment toch moeilijk om een nieuw artikel te plaatsen. Zorg er dan ook voor dat de gekozen naam bij jou past.

Een domeinnaam kopen

Je kunt eventueel ook een domeinnaam kopen. Heel veel domeinnamen zijn inmiddels vergeven waardoor het lastig is om nog een goede en sterke domeinnaam vast te leggen. Op de website sitedeals kunt u ook domeinnamen kopen. En meestal vallen de prijzen reuze mee. Het kan ook helpen bij een domeinnaam kiezen.

Bovendien is de ouderdom van een website of domein ook van invloed op de ranking binnen Google. Een domein wat al langer bestaat geeft aan dat het waarde heeft voor bezoekers. Het domein is immers al langer actief en zal ook meer bezoekers hebben gehad. Hierdoor ziet Google dit als een domein of website dat waarde heeft voor de internet gebruikers.

Zeer sterke domeinnamen met veel mogelijkheden zijn echter wel prijzig. Er worden wel eens domeinnamen verkocht voor tienduizenden Euro`s. Dit zijn echter uitzonderingen. Meestal zijn dit de domeinen die veel waarde hebben voor grote bedrijven.

Kosten voor het vastleggen

De kosten voor een.nl domein zijn erg laag Hier ben je nog geen 1€ voor kwijt voor het eerste jaar. Wel is het zo dat je bij verlenging meer gaat betalen. Dit valt echter nog steeds reuze mee. En normaal gesproken ben je na een jaar wel zo ver dat het domein dan zoveel waarde heeft dat dit het meer dan waard is.

Je kunt ook direct het domein voor een langere periode vastleggen. Dan betaal je minder dan dat je deze steeds weer overnieuw moet verlengen. Ben je ervan overtuigd dat jouw website een succes gaat worden en dat je hiermee door wilt gaan dan is dit zeker het overwegen waard.

Het is het waard om tijd te besteden om de juiste domeinnaam te registreren. Zeker omdat je deze later niet eenvoudig meer kunt wijzigen. Wil je dat wel dan moet je behoorlijk wat werk verrichten om de content die je hebt geschreven en gepubliceerd met de daarbij behorende google rankings te behouden.

Andere extensies dan .nl zijn over het algemeen ook iets duurder. Een .be domein kost ongeveer 3€ voor het eerste jaar en een .com kost iets van 9€. Dit zijn nog steeds bedragen die de bank niet gaan breken.

Bijbehorende e-mailadres

Bij het vastleggen van een domein en wanneer je deze koppelt aan je webhosting krijg je ook de mogelijkheid om een e-mail adres aan te maken met de naam van het domein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan info@internetsuccesfformule.nl.

Dit komt toch een stuk professioneler over dan het gebruik van bijvoorbeeld een Yahoo of Gmail account. Onderschat dit effect niet, zeker met de gigantische hoeveelheid spam die iedereen ontvangt. Een betrouwbaar E-mail adres helpt ontzettend om mensen jouw E-mails te laten openen en te lezen. Dit hoort ook bij het domeinnaam kiezen.

Aan de slag

Nadat je klaar bent met een domeinnaam kiezen, deze hebt vastgelegd en gekoppeld hebt aan de webhosting kan je aan de slag. Is het doel van jouw website internet marketing kijk dan eens op de pagina internet succesgids. Hier leer je snel hoe je succesvol aan de slag kunt met affiliate marketing.

Dit is een cursus die uitgegeven is door Jacko Meijaard, in mijn ogen dé expert op  het gebied van internet ondernemen. Waar veel mensen claimen dat zij SEO experts zijn, heeft hij dit in de praktijk bewezen.

Het gemakkelijkste om de content op jouw website te krijgen is het gebruik van WordPress. De editor werkt bijna vergelijkbaar met office 365. Technische kennis heb je voor het gebruik van WordPress niet nodig. Zo gebruiken wij voor onze website ook wordpress.

Nu u dit gelezen heeft, kun u aan de slag en een domeinnaam kiezen voor uw website. Heel veel succes daarmee en hopelijk is de naam die u in gedachten heeft nog beschikbaar.