affiliate marketing

Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij jij klanten en leads genereert voor anderen.

Affiliate marketing is een belangrijk thema binnen de internet succes formule.

affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij je iemand anders zijn producten of diensten promoot. Of het nu gaat om fysieke producten, online coaching of een eBook, bijna elke onderneming maakt tegenwoordig gebruik van affiliate marketing.

Affiliate marketing is een vorm van actieve promotie. Het gaat dus verder dan simpelweg een advertentie op een website vertonen vanuit bijvoorbeeld Google Adwords. Het kan worden toegepast op een website maar tegenwoordig worden ook social media kanalen zoals Instagram, Facebook of Youtube ingezet.

Het doel is het doorverwijzen van bezoekers naar de webpagina van de adverteerder. Door de juiste bezoekers door te verwijzen is de kans dat de bezoeker uiteindelijk daadwerkelijk een aankoop doet relatief groot. Doet de bezoeker uiteindelijk een aankoop; dan krijgt de doorverwijzende partij hiervoor een commissie. De adverteerder betaalt in dit geval alleen voor daadwerkelijk gerealiseerde verkopen. Dit maakt het interessant voor beide partijen.

Start direct met affiliate marketing. Het enige wat u hoeft te doen is de video cursus affiliate marketing revolutie te volgen. 

Affiliate programma`s

Om aan de slag te te gaan met affiliate marketing dien je jezelf aan te melden voor een van de affiliate programma`s. Er zijn er op dit moment ontzettend veel. Sommige bedrijven houden dit zelf in eigen hand waarbij je jezelf direct bij het bedrijf moet aanmelden om als affiliate aan de slag te gaan.

De meeste bedrijven kiezen ervoor om dit via affiliate netwerken te doen. Een affiliate netwerk biedt veel verschillende affilaite programma`s aan waar je jezelf kunt aanmelden.

Een van de meest bekende is Paypro. Paypro heeft zich toegelegd op vooral online cursussen en boeken. Fysieke producten vind je hier bijna niet terug. Het voordeel van Paypro is dat indien je jezelf hebt aangemeld je direct toegang hebt tot alle affiliate programma`s.

Een andere grote speler is Daisycon. Daisycon is meer gericht op bedrijven die fysiek producten verkopen. Na de algemene aanmelding bij Daisycon dien je nog goedkeuring aan te vragen voor elk affiliate programma afzonderlijk. Sommige bedrijven zijn hier zeer makkelijk in maar er zijn ook bedrijven die vrij kritisch kijken naar wie hun bedrijf mag promoten. Hier krijg je dan ook niet zonder meer toestemming voor.

affiliate marketing

Waarom maken bedrijven gebruik van affiliates?

Affiliates zorgen voor verkopen of leads. Een bezoeker die wordt doorverwezen via een affiliate website is een potentiële klant. Zij hebben immers al gelezen over het product of de dienst en zijn dermate geïnteresseerd dat zij doorgeklikt hebben naar de website.

Deze doorgestuurde bezoekers naar de website van de adverteerder zijn dus zeer waardevolle leads.

Starten met affiliate marketing

Iedereen die toegang heeft tot het internet kan starten met affiliate marketing. In principe heb je zelfs geen eigen website meer nodig. Heb je een Facebook pagina of instagram pagina met veel volgers, dan zou je het ook hier kunnen inzetten. En zelfs als je deze niet hebt, dan zou je met Facebook advertenties ook aan de slag kunnen met affiliate marketing.

Aangezien een website maken tegenwoordig erg simpel en goedkoop is, ben ik van mening dat je dit altijd zou moeten doen wanneer je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing.

Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan is het wel noodzakelijk dat je enige basiskennis hebt. Gelukkig is dit allemaal niet zo ingewikkeld en kan je snel aan de slag. De affiliate marketing revolutie is hierbij de ultieme video cursus die je snel op weg helpt.

Deze training is samengesteld door Jacko Meijaard, ook bekend van de internet succes gids, wie een absolute autoriteit is op dit gebied. In de verschillende trainingen die je kan volgen deelt hij alle ins- en outs die hij heeft opgedaan door de jaren heen.

Een paar honderd euro per dag is er na het volgen van zijn trainingen echt wel te verdienen.

En reken maar eens uit hoeveel dat is per maand? En dat met volledige vrijheid. Je kan werken zoveel en zo vaak als je maar wilt. Dat hier echt wel geld mee te verdienen is, bewijst Enzo Knol. Zijn verdiensten via het internet zijn gigantisch.

Kan iedereen dit doen?

Na het volgen van de internet marketing revolutie kan iedereen aan de slag. Technische kennis is hiervoor echt niet vereist. Als je de stappen zoals deze worden uitgelegd gewoon opvolgt en je stopt er de nodige tijd en energie in, dan kan iedereen hier geld mee gaan verdienen.

Wel is het zo dat het niet vanzelf gaat. Je moet echt wel de motivatie opbrengen om er een succes van te maken. De eerste weken of maand is de kans niet zo groot dat je al wat gaat verdienen. Dan moet je wel de persoon zijn die niet opgeeft en gewoon blijft proberen. Doe je dat, dan zal het succes op een gegeven moment gaan komen.

Een website maken is een onderdeel van affiliate marketing maar is tegenwoordig geen vereiste meer. Aangezien een website maken weinig kost en relatief ook snel gedaan is dan raad ik je wel aan om dit te doen.

Met een WordPress website en een goed wordpress thema ben je binnen no-time online en kan je echt serieus aan de slag.

Affiliate marketing voor jouw bedrijf

Affiliate marketing is ook iets om in overweging te nemen om in te zetten om de online omzet van jouw bedrijf te verhogen.

Als de producten van jouw bedrijf op meerdere plekken op het internet worden gepromoot, dan zal dit gegarandeerd meer omzet opleveren. Natuurlijk betaalt u hier wel voor, in de vorm van een commissie aan de affiliate websites. Dit kan een uitermate effectieve vorm van online marketing zijn.

Dit omdat u alleen betaalt voor daadwerkelijke omzetten. Als u investeert in SEO optimalisatie, dan is het altijd nog maar afwachten of deze investering zich terugverdient. De bezoekers op uw website moeten in dat geval nog wel een aankoop doen. Doen zij dat niet dat dient u toch te betalen voor de SEO diensten.

De vergoeding voor een verkoop die u krijgt via een affiliate website varieert enorm.Het kan een paar procent zijn tot wel 50 procent. Dit is mede afhankelijk van het soort product dat u verkoopt.

Ben jij de volgende die succesvol wordt met het toepassen van de affiliate marketing revolutie? Of wil je geen volledige vrijheid en werken waar en wanneer je wilt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *